6 augustus 2016

Pelletkachel

Wat is een pelletkachel?

Pelletkachel Dielle (3)

Een pelletkachel is een houtkachel maar dan elektronisch gestuurd, de elektronica zorgt er voor dat de kachel
zo optimaal mogelijk brand en een juiste brandstof/lucht verhouding heeft. Ook dient de elektronica er voor om de sensoren die bedoelt zijn voor veiligheid aan te sturen.

De meeste mensen kiezen voor een pelletkachel als besparing op de gasrekening, het is immers 20 tot 40% goedkoper stoken als gas, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de isolatie waarde van de woning.

Soorten pelletkachels

Afgezien van de vele verschillende merken en modellen zit er wat verschil in soorten pelletkachels. De lucht toestellen blazen de warmte via een ventilator uw huiskamer in, of doormiddel van kanalisatie ook naar andere vertrekken in huis.

De pelletkachel CV verhit uw verwarmingswater waardoor u met de radiatoren in huis de vertrekken kunt verwarmen. Ook is het mogelijk om met de pelletkachel CV uw tapwater er bij te verwarmen, dit doormiddel van bijvoorbeeld een buffervat.

De pellet ketel doet en kan eigenlijk het zelfde als de pelletkachel CV maar is gemaakt om ergens geplaatst te worden in bijvoorbeeld een bijkeuken of iets dergelijks, het zijn namelijk niet de mooiste kachels om naar te kijken en er is ook geen vlam zichtbaar.

De meeste pelletkachels zijn voorzien van verschillende functies.

  • Tijd en datum instellen, u kunt de tijd en datum instellen als u gebruik wilt maken van het weekprogramma.
  • Weekprogramma, in het weekprogramma kunt u tijden en dagen instellen dat de pelletkachel automatisch aan gaat of uit gaat.
  • Standby functie, de standby functie zorgt er voor dat de kachel automatisch bij de behaalde temperatuur uitgaat en weer inschakelt wanneer de temperatuur onder het ingestelde komt.

En zo zijn er nog veel meer handige functies om voor u het gemak en comfort zo groot mogelijk maken.

Sinds 4 Januari 2016 word er door de overheid subsidie gegeven op pelletkachels. Er zijn drie verschillende subsidie €500,- voor lucht toestellen tot 10kw, €1400,- voor pelletkachel CV ongeacht vermogen en €3200,- voor kachel ketels.

Klik hier voor meer informatie over subsidie

 

  • Wij maken op deze website gebruik van cookies.
  • Accepteren

Geachte bezoeker,

 

Vanaf 1 januari 2024 heet Pelletkachel Techniek - Van Diepen kachels & haarden.

Deze naamswijziging is een gevolg van de uitbreiding van ons assortiment. We willen ons namelijk niet langer alleen focussen op pelletkachels, maar ook andere soorten verwarmingstoestellen aanbieden, zoals houtkachels, bio-ethanol haarden en elektrische haarden en meer.

Onze diensten blijven hetzelfde. U kunt dus nog steeds bij ons terecht voor onderhoud en storingen aan je pelletkachel.

De nieuwe website is al online

Onze nieuwe website is al online gegaan. Op deze website kunt u onze uitgebreide assortiment bekijken en nieuwe producten bestellen. De website wordt nog wel dagelijks aangevuld met nieuwe modellen.

Met warme groet,

Pelletkachel Techniek

Van Diepen Kachels & Haarden

De Meente 5e

8121EV te Olst

www.vandiepenkachels.nl

Let op:

  • U ontvangt in de komende weken nog een persoonlijke e-mail met meer informatie over de naamswijziging.
  • U kunt ons nog steeds bereiken via de vertrouwde contactgegevens.