19 oktober 2018

Installatie

Installatie van uw kachel is enkel mogelijk wanneer kachel en materialen geleverd zijn door Pelletkachel Techniek.

wij installeren de kachel ALLEEN volgens de richtlijnen van het RVO en NHK, dit houd in dat Pelletkachel Techniek alleen kachels plaatst op een volledig rookkanaal (DUS GEEN GEVELDOORVOER)  zie toelichting hier onder.

Om een goede kwaliteit van de installatie en het rookkanaal te kunnen garanderen, plaatst Pelletkachel Techniek alleen de door ons zelf geleverde materialen, om ergernis van de klant en monteur te voorkomen installeren wij dus GÉÉN materiaal van een ander

Er worden nog steeds pelletkachels geïnstalleerd met een geveldoorvoer, dit is in de meeste gevallen voor de kachel geen probleem omdat de installateur de kachel zo kan aanpassen dat dit wel werkt, MAAR het is sinds 1-1-2018 officieel niet meer toegestaan. Dit omdat de pelletkachel ook op vaste brandstoffen wordt gestookt en gelijk is gesteld aan de reglementen voor houtkachels.

voorwaarden installeren pelletkachel

Via de links hieronder komt u op de pagina van het RVO ( Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland ) en op de Site van het NHK ( Stichting Nederlandse Haarden En Kachel Branche )

link naar RVO

Het Rijks Dienst Voor Ondernemend Nederland is de instelling die gaat over het verstrekken van de subsidies voor onder andere de pelletkachels, maar ook voor warmte pompen bio massa ketels enz.

Link naar NHK

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) is een platform waar voortdurend de kwaliteit van de toestellen, alsmede de installatie hiervan, en het opleidingsniveau van de installateurs wordt bevorderd.  De NHK vormt daarnaast ook het aanspreekpunt voor onder andere de overheid voor het ontwikkelen en toepassen van wet- en regelgeving op het gebied van milieu en duurzame veiligheid.  Dit alles komt tevens tot uiting in de Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen die door de NHK wordt verzorgd en door de overheid is geaccrediteerd. Binnen de NHK zijn zowel fabrikanten (SHR) als detaillisten (SVG) actief.  (tekst gekopieerd van site NHK)

  • Wij maken op deze website gebruik van cookies.
  • Accepteren

Geachte bezoeker,

 

Vanaf 1 januari 2024 heet Pelletkachel Techniek - Van Diepen kachels & haarden.

Deze naamswijziging is een gevolg van de uitbreiding van ons assortiment. We willen ons namelijk niet langer alleen focussen op pelletkachels, maar ook andere soorten verwarmingstoestellen aanbieden, zoals houtkachels, bio-ethanol haarden en elektrische haarden en meer.

Onze diensten blijven hetzelfde. U kunt dus nog steeds bij ons terecht voor onderhoud en storingen aan je pelletkachel.

De nieuwe website is al online

Onze nieuwe website is al online gegaan. Op deze website kunt u onze uitgebreide assortiment bekijken en nieuwe producten bestellen. De website wordt nog wel dagelijks aangevuld met nieuwe modellen.

Met warme groet,

Pelletkachel Techniek

Van Diepen Kachels & Haarden

De Meente 5e

8121EV te Olst

www.vandiepenkachels.nl

Let op:

  • U ontvangt in de komende weken nog een persoonlijke e-mail met meer informatie over de naamswijziging.
  • U kunt ons nog steeds bereiken via de vertrouwde contactgegevens.