6 augustus 2016

Pellets

Hoe belangrijk zijn gekeurde pellets?

Door onze ervaring met pelletkachels weten wij dat een gekeurde pellets erg belangrijk kan zijn voor uw pelletkachel. Welke merken nu het beste zijn laten we in het midden maar het is zeer belangrijk om ten alle tijden te kiezen voor pelletkorrels met een keurmerk. deze keurmerken geven aan dat er door de fabricant zorgvuldig is gekeken naar het hout dat wordt gebruikt voor de pellets, zo mag er bijvoorbeeld geen verf, plastic, zand en andere vervuiling in zitten. Zit dit er wel in kan dit schade geven aan uw pelletkachel of rookkanaal.

Wanneer zijn pellets goed?

De kwaliteit van de pellets is met name te onderbouwen aan het keurmerk ENplusA1. Wannenplus a1 keuring voor pelletseer de zakken zijn voorzien van dit keurmerk kunt u in de meeste gevallen uitgaan dat de pelletkorrels van een goede kwaliteit zijn. Deze keuring bestaat onder andere uit een aantal belangrijke meetpunten, waarvan de belangrijkste bestaan uit lengte, diameter en houtsoort.

Mocht u twijfelen over de kwaliteit van uw korrels kunt u onder andere kijken naar de volgende factoren.

  • Aanwezigheid logo op de verpakkingszak (rechts afgebeeld)
  • Houtsoort: stamhout afkomstig van loofbomen(naaldhout)
  • Maximale lengte: 40 millimeter
  • Maximale diameter: 6 tot 8 millimeter

kijk eens in onze webshop voor ons aanbod van pellets (klik hier)

Keurcertificaat ENplusA1 pellets

Voor meer informatie over de desbetreffende keuring kunt u het ENplusA1 keuringshandboek raadplegen. Dit handboek is te vinden via de onderstaande link. Wanneer u zelf twijfels heeft over de kwaliteit van uw pelletkorrels kunt u altijd contact met ons opnemen per mail. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk proberen te antwoorden.

ENplusA1 Handboek

  • Wij maken op deze website gebruik van cookies.
  • Accepteren